Home » Voor -en nadelen PVC-Vloer

Voor -en nadelen PVC-Vloer

De voordelen en nadelen van een PVC vloer

Een PVC vloer is een vloer die gemaakt wordt van het materiaal polyvinylcholoride, ook wel PVC genoemd. De vloer lijkt een beetje op een zeilvloer, maar is over het algemeen sterker en van betere kwaliteit dan een standaard zeil voor op de grond. Bent u benieuwd of een PVC vloer wellicht interessant is om te plaatsen in uw pand? Lees dan op deze pagina wat de voordelen en nadelen van een PVC vloer zijn om te achterhalen of een PVC vloer wellicht geschikt is voor uw pand.

 

De voordelen van een PVC vloer

Het plaatsen van een PVC vloer in een woning of kantoorpand brengt diverse voordelen met zich mee. Het eerste belangrijke voordeel van een vloer van PVC is het feit dat een PVC vloer geluiden dempt. Dit betekent dat als u op de vloer loopt, iets laat vallen of uw kinderen laat spelen op de vloer, uw onderburen geen last hebben van geluidsoverlast. De vloeren zijn over het algemeen zelfs stiller dan houten vloeren en hierdoor dus uitermate geschikt voor mensen die rekening moeten houden met de onderburen.

 

Een ander voordeel van het plaatsen van een PVC vloer is dat een PVC vloer over het algemeen warmer en comfortabeler aanvoelt dan bijvoorbeeld een houten vloer. Dit maakt de vloeren uitermate geschikt voor huishoudens met jonge kinderen of voor mensen die graag op de sokken in huis rondlopen.

 

Daar komt nog bij dat PVC vloeren over het algemeen beter bestand zijn tegen schade dan andere vloersoorten. Dit komt omdat het materiaal PVC erg sterk is en een goede slijtlaag heeft, waardoor de vloer vele jaren mee kan gaan zonder enige schade in de vorm van bijvoorbeeld krassen te vertonen. Waar houten vloeren na enkele jaren intensief gebruik krassen kunnen bevatten, is dit bij een vloer van PVC dus niet het geval.

 

Naast bovenstaande voordelen, brengt het plaatsen van een PVC vloer nog enkele andere pluspunten met zich mee. Dit betreffen de volgende voordelen:

  • Een PVC vloer is eenvoudig te vervangen. En gaat u bijvoorbeeld verhuizen, dan kunt u de vloer eenvoudig uit uw oude woning halen en meenemen naar uw nieuwe huis.
  • Een PVC vloer is erg gemakkelijk te onderhouden. Omdat de vloer glad is, kunt u de vloer bijvoorbeeld eenvoudig schoonmaken.
  • Een PVC vloer is bestand tegen vocht en kan dus ook in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid gelegd worden.
  • Een PVC vloer kan eenvoudig gelegd worden. Wilt u hier niemand voor inhuren, dan kunt u de vloer zelfs eenvoudig zelf plaatsen.
  • U heeft geen plinten nodig als u een PVC vloer in uw woning of kantoorpand heeft.
  • PVC vloeren zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten, kleuren en ontwerpen.

 

Zoals u ziet, brengt de aanschaf van een PVC vloer vele voordelen met zich mee. Het is dan ook niet voor niets dat er jaarlijks weer vele PVC vloeren verkocht worden, want deze vloeren zijn door de vele voordelen simpelweg erg populair.

 

De nadelen van een PVC vloer

Het leggen van een PVC vloer brengt vele voordelen met zich mee, maar kan ook enkele minpunten hebben. Het eerste minpunt van een PVC vloer is dat de kwaliteit van een PVC vloer erg afhankelijk is van de aanbieder waar u de vloer bestelt. Bestelt u uw vloer bij een aanbieder met goedkope producten, dan is de kans groot dat de kwaliteit van uw vloer niet goed is. Dit kan betekenen dat u sneller te maken heeft met krassen op uw vloer en dus langer plezier heeft van uw gloednieuwe vloer. Bestelt u een PVC vloer voor uw woning of kantoorpand, dan is het dus erg belangrijk om te achterhalen wat voor kwaliteit u in huis haalt.
Een ander nadeel van het aanschaffen van een PVC vloer, is dat een PVC vloer loodhoudende en andere gevaarlijke stoffen kan bevatten. Dit is niet het geval bij de vloeren van goede kwaliteit, maar als u voor een goedkope PVC vloer kiest om geld te besparen kan dit zeker wel het geval zijn. Ook in dit geval geldt dan ook dat het investeren in een duurdere vloer van hoge kwaliteit vaak beter is dan het besparen op een goedkope PVC vloer, simpelweg omdat goedkoop vaak duurkoop is bij vloeren van PVC.

 

Verdiept u zich goed in de verschillende aanbieders van PVC vloeren voor u een vloer aanschaft en kiest u voor een vloer van goede kwaliteit, dan krijgt u niet of nauwelijks te maken met bovenstaande nadelen van vloeren van PVC.

 

 

Comments are closed.

Loading...