Home » PVC-Vloertips

PVC-Vloertips

PVC vloer in huis? Lees deze tips!

Als u geld investeert in een PVC vloer, wilt u natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van deze investering. Om ervoor te zorgen dat u zo veel mogelijk en zo lang mogelijk plezier kan hebben van uw PVC vloer, leest u in dit artikel enkele belangrijke tips voor het kiezen van de juiste PVC vloer, het plaatsen van een PVC vloer en het onderhouden van een PVC vloer.

 

PVC vloer tips: het kiezen van de juiste vloer

Staat u op het punt om een PVC vloer aan te schaffen? Lees dan deze tips voor het kiezen van de juiste PVC vloer:

 1. Wilt u een ruimte een industriƫle en moderne look geven, dan kunt u een PVC vloer aanschaffen met een beton motief of beton kleur. Dit design straalt niet alleen rust uit, maar is op dit moment ook erg trendy.
 2. Een PVC vloer met de uitstraling van hout geven een ruimte een flinke dosis warmte. Wilt u boven alles een ruimte creƫren die warmte uitstraalt, dan is het kiezen van een vloer met houtmotief een aanrader.
 3. Denk goed na over de vloer die u aanschaft. Een PVC vloer gaat ongeveer 20 jaar mee, dus u moet zeker voor langere tijd van uw vloer kunnen genieten.
 4. Neem enkele kleurstalen van PVC vloeren mee naar huis om te controleren welke vloer bij de huidige uitstraling van uw woning en uw huidige interieur past.

 

Hanteert u alle bovenstaande tips voor het kiezen van de juiste vloer, dan weet u zeker dat u in ieder geval de beste vloer in uw woning laat plaatsen.

 

PVC vloer tips: het plaatsen van de vloer

Bij het plaatsen van een PVC vloer kunt u ervoor kiezen om dit door een professional te laten doen of om zelf aan de slag te gaan. Enkele tips die wij u in ieder geval willen geven met oog op het plaatsen van een PVC vloer, zijn de volgende:

 1. Ga enkel aan de slag met het zelfstandig plaatsen van een PVC vloer als u weet hoe dit moet. Heeft u geen verstand van het leggen van vloeren of twijfelt u of het u zelf gaat lukken om de vloer te plaatsen, dan kunt u de klus beter uit handen geven.
 2. Gaat u de vloer zelf plaatsen, dan wordt aangeraden om diverse artikelen over het plaatsen van een PVC vloer te lezen en mogelijk een instructievideo te kijken. Ook het vragen van advies aan een professional wordt aangeraden.
 3. Trek voldoende tijd uit voor het plaatsen van een PVC vloer. Het is geen klus die in enkele uren afgerond is, dus neem vooral de tijd om de vloer goed te plaatsen.

 

Hanteert u alle bovenstaande tips voor het plaatsen van een PVC vloer, dan wordt uw vloer in ieder geval op de juiste manier in uw pand gelegd.

 

PVC vloer tips: het onderhouden van de vloer

Naast het kiezen van de juiste vloer en het op de juiste manier plaatsen van de vloer, is het ook belangrijk om de PVC vloer goed te onderhouden. Over het algemeen heeft een PVC vloer niet veel onderhoud nodig, maar er zijn wel enkele tips die we u kunnen geven om uw vloer zo lang mogelijk mooi te houden:

 1. Ga regelmatig met een stofzuiger over de vloer om deze te reinigen en maak de vloer af en toe schoon met een natte doek of dweil.
 2. Zorg voor een goede schoonloopmat bij de buitendeuren van uw woning. Het gebruiken van een schoonloopmat voorkomt dat er veel vuil van buiten op uw vloer komt.
 3. Voorzie stoelpoten, tafelpoten en poten van andere schuivende meubelstukken van goede glijviltjes om krassen op de vloer te voorkomen.
 4. Zet plantenpotten op een schotel. Lekkende plantenpotten kunnen vlekken veroorzaken en door schotels onder de potten te plaatsen kunt u dit voorkomen.
 5. Dweil de vloer enkel met de door de aanbieder voorgeschreven schoonmaakmiddelen. Het gebruiken van bijtende schoonmaakmiddelen is absoluut niet toegestaan, omdat dit de vloer kan beschadigen.
 6. Laat plassen water nooit op de vloer liggen, maar ruim deze zo snel mogelijk op.

 

Bovenstaande tips zijn niet eenvoudig om door te voeren in uw gewoonten, maar zorgen er samen wel voor dat u vele jaren kunt genieten van een prachtige vloer van PVC.

Comments are closed.

Loading...