Home » PVC-Vloer kosten

PVC-Vloer kosten

De kosten van een PVC vloer

Een PVC vloer is een kunststof vloer die uit diverse stroken bestaat en in diverse soorten, maten, kleuren en dessins verkrijgbaar is. Door de slijtvastheid van de vloer, de goede geluidsisolatie van het materiaal en het feit dat de PVC vloer warmte vasthoudt en erg comfortabel loopt, is de PVC vloer de afgelopen jaren erg populair geworden in ons land. Bent u op zoek naar een nieuwe vloer voor uw woning of kantoorpand en overweegt u een PVC vloer te laten plaatsen? Lees dan op deze pagina meer over de kosten van een PVC vloer.

De kosten van een PVC vloer: twee kostenposten

De totaalkosten die u dient te betalen voor een PVC vloer in uw woning of kantoorpand kunnen onderverdeeld worden in twee kostenposten. Zo dient u geld te betalen voor de aanschaf van het materiaal van de vloer zelf, maar krijgt u bij de aanschaf van een PVC vloer hoogstwaarschijnlijk ook te maken met kosten voor het leggen van de PVC vloer. Legt u uw PVC vloer zelf, dan hoeft u uiteraard niets te betalen voor het leggen van de PVC vloer. Laat u het materiaal van de vloer thuis bezorgen om de vloer vervolgens zelf te leggen, dan moet u vaak wel rekenen op (een klein bedrag aan) verzendkosten voor uw vloer.

Omdat de meeste mensen ervoor kiezen om de PVC vloer door een professional te laten plaatsen, betalen de meeste consumenten zowel de kosten voor de PVC vloer zelf als de kosten voor het op professionele wijze leggen van de vloer. Zeker als u geen verstand heeft van het plaatsen van vloeren of over het algemeen niet erg handig bent, is het verstandiger om het plaatsen van een PVC vloer uit handen te geven en ook deze kostenpost te dragen bij de aanschaf van een nieuwe vloer.

Wat kost een PVC vloer?

De kosten van een PVC vloer zijn afhankelijk van diverse factoren, namelijk:

  1. De aanbieder van de PVC vloer. Sommige aanbieders hanteren hoge prijzen, terwijl andere aanbieders dezelfde PVC vloer voor een lagere prijs de deur uit doen. Daarnaast verschillen de prijzen van de aanbieders niet alleen van elkaar met oog op de kosten van het materiaal van de vloer, maar ook met oog op de arbeidskosten voor het leggen van de vloer.
  2. De soort PVC vloer. Er zijn verschillende soorten PVC vloeren, zoals de klik PVC vloer, de plak PVC vloer en de zelfklevende PVC vloer. De prijs die u dient te betalen voor een vloer van PVC, is afhankelijk van de soort vloer die u aanschaft. Zo is de klik PVC vloer bijvoorbeeld goedkoper dan de plak PVC vloer en de zelfklevende PVC vloer.
  3. De uitvoering van de PVC vloer. Kiest u voor een eenvoudige PVC vloer, dan bent u minder geld kwijt dan wanneer u kiest voor een bijzondere uitvoering met een unieke kleur, een uniek dessin of bepaalde extra’s.
  4. Het oppervlakte van de vloer. Logischerwijs betaalt u meer voor uw vloer als u 100 vierkante meter moet leggen met de PVC vloer dan wanneer u slechts voor 20 vierkante meter aan PVC vloer nodig heeft.
  5. De kwaliteit van de vloer. Vloeren van slechte kwaliteit zijn goedkoper, maar slijten ook sneller. Kiest u voor een vloer van goede kwaliteit, dan betaalt u meer en kunt u langer plezier hebben van uw vloer.

Door de verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van een vloer van PVC, is het erg lastig om een gemiddelde prijs te geven voor de PVC vloer. Wilt u een PVC vloer aanschaffen, dan wordt aangeraden om bij diverse aanbieders van PVC vloeren een offerte aan te vragen. In deze offerte geeft u precies aan naar wat voor soort vloer u op zoek bent, hoeveel vierkante meter u nodig heeft aan PVC vloer en wat voor eisen u verder nog heeft met betrekking tot uw nieuwe vloer. Heeft u offertes van diverse aanbieders ontvangen, dan kunt u deze offertes eenvoudig met elkaar vergelijken om de beste PVC vloer te vinden.

Offertes vergelijken per m2

Verstandig geld besparen op een PVC vloer

Heeft u offertes aangevraagd bij diverse aanbieders van PVC vloeren en vindt u de prijzen van deze offertes eigenlijk te hoog? Dan kunt u de kosten van uw vloer eenvoudig verlagen door uw vloer zelf te leggen. Zoals al eerder vermeld, bestaat een deel van de kostenpost van uw vloer uit de arbeidskosten voor het leggen van de vloer. Legt u de vloer zelf, dan hoeft u deze kosten niet te betalen en kunt u gemakkelijk veel geld besparen op uw vloer. Overigens wordt wel aangeraden om enkel te kiezen voor het zelf plaatsen van de vloer als u verstand van het plaatsen van vloeren heeft en uzelf goed verdiept heeft in het plaatsen van een PVC vloer. Heeft u geen verstand van vloeren en heeft u zich ook niet verdiept in het plaatsen van een vloer van PVC, dan is de kans groot dat het plaatsen van uw vloer verkeerd gaat. En gaat het plaatsen van een vloer verkeerd, dan zal u alsnog een professional in moeten huren om de vloer op de juiste manier te plaatsen en heeft u dus geen geld bespaard.

Veel mensen willen geld besparen op hun PVC vloer door een goedkope vloer aan te schaffen, maar dit wordt niet aangeraden. Goedkope vloeren van PVC zijn namelijk over het algemeen van slechte kwaliteit en dit uit zich onder andere in de vele krassen die na enkele maanden gebruik al op de vloer kunnen verschijnen. Daar komt nog bij dat goedkope vloeren van PVC vaak schadelijke stoffen bevatten, wat het aanschaffen van de goedkope vloeren van PVC zeker geen aanrader maakt. Bezuinig dus nooit op de kwaliteit van uw vloer van PVC, maar kies altijd voor een vloer van de beste kwaliteit. Wilt u toch geld besparen op uw vloer van PVC, dan kunt u beter onderhandelen met een aanbieder of profiteren van een interessante aanbieding bij het aanschaffen van uw vloer.

Een nieuwe vloer, een nieuw interieur?

Wilt u naast een nieuwe vloer ook uw interieur aanpakken? Kijk dan even op de site van een van onze partners die gespecialiseerd zijn in het leveren van goedkope design meubels.

Url: www.Nieuwedesignmeubels.nl

Comments are closed.

Loading...