Home » PVC-Laminaat vloer

PVC-Laminaat vloer

Wat is laminaat?

Laminaat is een plaatmateriaal en is opgebouwd uit verschillende soorten lagen. Laminaat kan verschillende doelen hebben, maar in de meeste gevallen wordt het gedoeld op vloerbedekking. Laminaatvloer is opgebouwd uit losse planken, deze losse planken worden aan elkaar gelegd met lijm of met een kliksysteem, beide manieren zijn erg gemakkelijk te hanteren. In de meeste gevallen is laminaat opgebouwd uit vier lagen. De eerste laag is een onderlaag van kunststof, deze kunststof is in de meeste gevallen melamine. De tweede laag is een ‘dragende’ laag, deze laag is gemaakt van geperste houtvezels. De derde laag is een laagje papier, dat laagje papier is bedrukt met een print, in de meeste gevallen is deze print een houtstructuur. De vierde en ook de laatste laat is een kunststof toplaag, die zorgt ervoor dat de print niet goed kan beschadigen, eigenlijk is het dus een beschermlaagje van uw laminaat.

De kwaliteit van laminaat is erg belangrijk, want als de kwaliteit goed is, is de levensduur van het laminaat veel langer dan bij een slechte kwaliteit. Laminaat dat niet zo duur is, heeft vaak een dunnere toplaag. Hierdoor kan uw laminaat veel sneller slijten en dat is natuurlijk erg jammer. Iets om van te voren uit te zoeken is dus bijvoorbeeld hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden. Hier kan dan de kwaliteit op worden afgestemd. De kwaliteit van laminaat wordt in de meeste gevallen aangeduid met een nummer tussen de 21 en de 34. Nummer 21 is erg geschikt voor geen intensief gebruik en nummer 34 is dus erg geschikt voor zeer intensief en commercieel gebruik.

Wat zijn de voordelen van  PVC-laminaat?

De voordelen van PVC-laminaat vloeren zijn

  • Het is onderhoudsvriendelijker dan een gewone laminaat vloer. Een PVC laminaat vloer is beter bestand tegen water dan een gewone laminaat vloer. Als op een gewone laminaat vloer te lang een plas water ligt kan deze gaan bobbelen. Een PVC laminaat vloer heeft dit minder.
  • Het is dunner en lichter dan gewoon laminaat. Het lijkt heel erg op zeil en is daarom ook wat soepeler als laminaat.
  • Een PVC vloer wordt vaak gelijmd aan de ondergrond. Bij een laminaat vloer is dit vaak niet het geval, deze heeft een tussenruimte tussen ondergrond en de vloer (zwevend gelegd). Dit zorgt voor meer geluidsoverlast.
  • Als u vloerverwarming heeft kunt u beter kiezen voor een PVC laminaat vloer in plaats van een gewone laminaat vloer. Deze laat namelijk de warmte beter door.
  • Als u een vloer in de badkamer of toilet wilt kunt u beter kiezen voor PVC laminaat als gewone. Normaal laminaat gaat eerder bobbelen dan PVC.
  • Bij beschadigingen kunnen de stroken vervagen worden. Dit is bij gewoon laminaat wat lastiger.

Zelfklevende pvc laminaatvloer

De zelfklevende pvc laminaatvloer is erg eenvoudig te knippen op de maat die u wil, doordat de stroken maar 2 mm dik zijn. Als u de goede maat heeft, hoeft er van de zelfklevende pvc laminaatvloer alleen nog het stickervel verwijderd te worden. Hierna kan het geplakt worden op de ondervloer, dit is erg eenvoudig te doen. Een heel groot voordeel van deze zelfklevende pvc laminaatvloer zijn de dunne stroken, er is dus geen zaag en geen lijm nodig is om hem te leggen.

Handyfloor Fix

Handyfloor Fix is een merk en heeft zijn eigen pvc laminaatvloer. Deze pvc laminaatvloer is makkelijk op maat te snijden. Nadat u een snede hebt gemaakt, is de strook gemakkelijk te breken. Deze stroken worden daarna in elkaar geklikt, dit is erg eenvoudig te doen. Deze click vloer van 4 mm of 5 mm dik heeft een groot voordeel. He is namelijk verhuisbaar en het kan direct over alles heen worden gelegd, zolang de ondergrond maar glad en stabiel is. Dit is dus ideaal voor renovatie!

Vochtbestendig

Als laminaat in contact komt met vocht, zorgt dit in de meeste gevallen voor veel schade. Hout is namelijk een natuurlijk materiaal en daarom is het erg gevoelig voor vocht. Dit is ook de reden dat hout niet geschikt is voor alle soorten huizen.
Er bestaan nu ook vochtbestendige pvc laminaatvloeren! In deze pvc laminaatvloeren is helemaal geen hout verwerkt en daardoor reageert het materiaal dus helemaal niet op nattigheid. Dit is dus de oplossing voor in elke ruimte, zelfs in de keuken of in de badkamer.

Slijtvast

Een nieuwe vloer is in de meeste gevallen een flinke investering. Het is dan wel zo fijn als uw vloer voor een lange tijd mooi blijft. Daarom zijn er nu slijtvaste pvc laminaatvloeren, dit is een gemakkelijke en betrouwbare keuze. Het duurzame pvc, dat uit meerdere lagen bestaat, is bij deze pvc laminaatvloeren afgewerkt met een PU-beschermlaag. Deze beschermlaag vormt een supersterke bescherming tegen krassen, vlekken en andere slijtage. Superfijn dus!

Comments are closed.

Loading...