Home » Nieuws » Zelf PVC stroken leggen

Zelf PVC stroken leggen

Wilt u kosten besparen en uw vloer zelf leggen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u uw eigen PVC stroken kunt leggen, zodat u geld bespaart en nog jarenlang kunt genieten van uw vloer. Let op: enige handigheid en gereedschappen zijn vereist.

Vereiste gereedschappen

 • PVC wals;
 • Lijmkam;
 • Stanley mes;

Stap 1: Voorbereiding

Zorg Labyrinth ervoor dat de PVC stroken goed are worden opgeslagen. Dit doet u als volgt:

 • Zorg voor een juiste temperatuur (liefst op kamertemperatuur rond wholesale nfl jerseys 20 graden Celcius);
 • Zorg dat de stroken plat blijven, leg ze desnoods ergens onder zodat er geen bobbels ontstaan in het PVC.
 • Zorg dat uw vloerverwarming 24 uur voor het leggen en 24 uur na het leggen uit staat;

Stap 2: De ondervloer

De ondervloer is belangrijk voor een goede kwaliteit PVC vloer. Om ervoor te zorgen dat uw vloer er egaal in ligt, moet uw ondervloer vlak en schoon zijn. Hoe u de vloer vlak en schoon krijgt is afhankelijk van het type ondervloer. Hieronder staat per type ondervloer wat u moet doen:

 1. Houten vloer: Als u een houten vloer hebt is het van belang dat deze bewegingsvrij is. Als het houten planken zijn kunt u wholesale mlb jerseys ervoor kiezen om er een houten spaanplaat overheen te plaatsen, zodat de gaten tussen planken niet meer van belang zijn.
 2. Beton vloer: Gebruik een egaliseermiddel. Zorg ervoor dat het vochtgehalte van de te behandelen vloer niet boven de 2,5% is.
 3. Tegel vloer: Gebruik een egaliseermiddel om voegen op gelijke hoogte te brengen.
 4. Zachte vloer: Verwijder de oude vloer plus de lijm en egaliseer de vloer daarna;

Het belangrijkste is dat de vloer egaal is zodat oneffenheden niet meer zichtbaar worden op uw PVC bovenvloer buy cialis without prescription.

Stap 3: Juiste methode kiezen om te leggen

Om mooie rechte stroken te leggen, adviseren wij u gebruik te maken van een een smeltkoord of een spatlijn. Voorkom snijafval door de ruimte vantevoren goed op te meten. Plaats de stroken spelenderwijs zodat ze in een patroon komen te liggen. Zodra u de ruimte heeft opgemeten, kunt u beginnen met leggen, hiiervoor zijn 3 methodes mogelijk:

 1. Wildverband, de stroken niet in een verband leggen maar door elkaar (wild). Dit is het meest gebruikelijk;
 2. Halfsteens verband, je begint met een hele strook, daarna een halve en daarna een hele. Je krijgt dan een doorlopend patroon;
 3. Visgraat, de stroken worden gelegd in een hoek van 90 graden. De randen kunnen worden afgewerkt met een rechte strook en een biesje. Het snijverlies komt rond de 10 procent with te liggen.

De ideale legtemperatuur is 18 graden celcius en de luchtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 70 procent. Te lage temperaturen en een te hoge luchtvochtigheid zorgen voor een moeilijke verwerking en een slechte binding. Direct zonlicht moet tijdens en na het leggen worden vermeden zodat de PVC lijm kan inwerken op het PVC.

Het beste is om speciale lijm te gebruiken die geschikt is voor PVC vloeren. Bekijk het aanbod PVC lijm bij onze partner LAB21.nl. Breng de lijm aan met een lijmkam.

Afhankelijk van de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid Super plaatst u de vloer na een open tijd van 15 tot 20 minuten. De lijm moet eerst even uitdampen voordat u de vloer kan wholesale jerseys plaatsen. Na het plaatsen is het van belang de vloer te walsen met een PVC wals, zodat de lijm beter hecht. Lijmresten verwijderen met een vochtige doek, gebruik geen terpetine lzzxf7p.

Het op maat snijden van het PVC doet u met een Stanley mes. Wilt u makkelijker snijden of heeft u moeilijke hoekjes dan kunt u deze cheap nba jerseys voorverwarmen, u ondervloer zult merken dat het materiaal dan makkelijker snijdt.

Na het leggen en het aandrukken vloer met de wals is de PVC vloer direct beloopbaar. U kunt nu ook de extra PU-beschermlaag aanbrengen om de naden dicht te maken. Hierna is uw vloer gelegd en kunt u genieten van uw nieuwe PVC-vloer.

Denkt u dat het toch niet lukt of wilt u graag hulp vraag dan offertes aan bij aangesloten bedrijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Loading...