Home » Legmaterialen PVC-Vloer

Legmaterialen PVC-Vloer

Legmaterialen voor een pvc vloer

Een pvc vloer heeft erg veel voordelen, enkele voorbeelden daarvan zijn

  • Een pvc vloer is stil en geluiddempend, dit is erg prettig
  • Een pvc vloer voelt warm en comfortabel aan, dit is bijvoorbeeld erg prettig wanneer u kinderen heeft die vaak op de vloer spelen.
  • Een pvc vloer is vrij eenvoudig zelf te leggen, u bent dus niet verplicht om gebruik te maken van een aangeboden leg service. Hierdoor bespaart u een hoop geld uit.
  • Een pvc vloer is sterk en erg duurzaam. Het heeft een lange levensduur en is dus ook kras en stoot vrij. Dit is ook een voordeel voor gezinnen met kleine kinderen.
  • Voordelig in aanschaf en duurzaam. Ten opzichte van een reguliere laminaat vloer ben je met een pvc laminaat vloer niet veel duurder uit. Het voordeel hierbij is wel dat je een langere duurzaamheid hebt bij een pvc vloer. Deze is net iets meer stoot vast en bied daardoor meer bescherming.

Klik hier voor meer voor- en nadelen van PVC-vloeren

Intro legmaterialen.

Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van zijn/haar nieuwe pvc vloer. Hierbij is niet alleen de kwaliteit van de pvc vloer van belang, maar ook de manier waarop de pvc vloer gelegd is in de woning of het appartement. Hierbij kunt u dus tussen twee mogelijkheden kiezen 1. het zelf leggen van uw pvc vloer. 2. Gebruik maken van een aangeboden legservice (hierbij dient u wel rekening te houden met extra kosten met betrekking tot de pvc vloer)

Legmaterialen

  • Platplinten – De platte plint sluit heel erg goed aan bij een pvc vloer, het helpt erbij om de juiste sfeer bij uw vloer te krijgen.
  • Hogeplinten – De hoge plint sluit heel erg goed aan bij een pvc vloer. Sommige mensen kiezen een hoge plint boven een platte plint, omdat dit beter bij de inrichting van hun huis past. Ook kan het zijn dat de onderkant van de muur net iets minder mooi is, waardoor de hoge plint zorgt voor een mooie afwerking.
  • Aanslag blokje – Om uw vloer professioneel te leggen moet je wel degelijk gebruik maken van een aanslagblok. Door met een aanslag blok te werken voorkom je beschadigingen aan de vloer tijdens het leggen van uw pvc vloer. Ook komt de vloer veel strakker te liggen door het gebruik van een aanslagblok bij het leggen van uw pvc vloer.
  • Stanley mes – Een goed, scherp mes is zeker wel een must bij het leggen van een pvc vloer. Je kunt hiermee namelijk gemakkelijk de stroken op maat maken. Het is wel erg belangrijk dat het mes scherp is, want wanneer dat niet het geval is zal de snij rand van de strook erg lelijk zijn afgewerkt. Dit zie je dan ook wanneer je het stuk verbind met een ander stuk. Vervang dus tijdig uw mesje.
  • Pvc-lijm – pvc lijm is een lijm op basis van vinylchloridepolymeren, ook zit er oplosmiddel in en vulstoffen. Dit is geschikt voor het verlijmen van uw pvc vloer. Een voordeel van de lijm is dat het corrigeerbaar is en snel drogend. Ook is het kleurloos en is het makkelijk aan te brengen met een speciale kwast.

Comments are closed.

Loading...