Home » Bijproducten voor PVC-vloeren

Bijproducten voor PVC-vloeren

Pvc-vloer bijproducten

Bij een pvc-vloer heb e ook bijproducten. Hierbij moet u denken aan vloerverwarming, ondervloer, plint ect. Dit maakt uw vloer helemaal eigen, precies zoals u het wilt! Weet u nou niet zo goed hoe het zit met deze bijproducten? Dan kan u dat hier op deze site lezen!

Ondervloer

Pvc-vloeren kunnen eigenlijk niet zonder een goede ondervloer. Sommige mensen beweren daar het tegendeel van, maar een ondervloer is de perfecte basis voor een mooie pvc-vloer. Een ondervloer doet drie dingen voor een mooie pvc-vloer:

  • Het biedt een egale ondergrond, bij pvc-vloeren is het zeer belangrijk dat de ondergrond volledig vlak is. Bij gelijmde pvc moet de ondergrond van beton, plavuizen of hout zijn. Bij een ‘zwevend’ gelegde pvc-vloer wordt meestal gebruik gemaakt van een geĆ«galiseerde tussenvloer.
  • Het isoleert, hier zijn speciale ondervloeren voor gemaakt. Meestal word deze soort ondervloer gebruikt bij appartementen.
  • Het is geluiddempend, ook hier zijn speciale ondervloeren voor gemaakt. Deze zorgen ervoor dat het geluid (tijdens het lopen op de pvc-vloer bijvoorbeeld) word gedempt. Dit is vooral fijn voor mensen met kinderen die veel over de vloer rennen of mensen die wat overgewicht hebben en dus veel geluid maken met het lopen.

 

Zorg dus dat u goed voorgelicht bent over welk type ondervloer het best aansluit en past bij uw situatie. Er is zat keus en de prijs voor een goede ondervloer is niet al te duur! Schaf dus een goede ondervloer aan en zorg dat uw pvc-vloer helemaal perfect wordt.

Vloerverwarming

Als u vloerverwarming wilt, is een pvc-vloer daar de perfecte combinatie voor in tegenstelling tot andere soorten type vloeren. Pvc-vloeren zijn zo gemaakt dat ze snel de temperatuur opnemen van de vloerverwarming en daarna geleiden ze de warmte dan helemaal optimaal. Dit is niet alleen heerlijk voor uw voeten, maar het zorgt er ook voor dat u minder energie hoeft te gebruiken thuis! Vloerverwarming is dus zeker een aanrader voor bij uw pvc-vloer, u kunt snel genieten van een aangename en warme vloer.

Wilt u ook genieten van een optimaal rendement? Omdat pvc-vloeren de temperatuur van de vloerverwarming zo goed doorgeven, kunt u volop genieten van een optimaal rendement! Ook hiermee bespaart u erg veel kosten. U kunt de vloerverwarming ook gebruiken als ‘hoofdverwarming’, hiermee wordt bedoeld dat u de vloerverwarming in uw pvc-vloer gebruikt als verwarming voor de hele kamer. Dit is natuurlijk erg efficiĆ«nt, want daarmee bespaart u veel kosten! Het voordeel is dat u vaak geen extra verwarmingsbronnen (zoals bijvoorbeeld radiatoren) hoeft te plaatsen. Dit zorgt voor minder stof in huis en daardoor wordt het onderhoud voor de pvc-vloeren ook een stuk gemakkelijker!

Plinten

Afwerkplinten zorgen voor de perfecte afwerking van uw pvc-vloer, ze geven een mooi extra accent aan uw pvc-vloer. De afwerking door middel van afwerkplinten is zeker zo belangrijk als het leggen van een pvc-vloer.

Er zijn een heleboel soorten en maten afwerkplinten, maar het mooiste is als de afwerkplint bij de pvc-vloer aansluit. Plinten afgewerkt in dezelfde kleuren als uw pvc-vloer passen, geven een mooi en leuk extra accent aan de ruimte. Pvc-afwerkplinten kun je krijgen in alle hout en steen motieven die u maar kunt bedenken. Aanschaffen die afwerkplint dus!

Comments are closed.

Loading...